Heb je de keuze gemaakt voor online facturering of wil je die keuze maken? Dan leggen we je graag uit wat de 4 voordelen zijn van online facturering en dan zul je de keuze nog sneller maken:

  1. Het eerste voordeel dat je hebt bij online facturering is dat je een back-up hebt van je facturen. Alle facturen worden namelijk overzichtelijk en online opgeslagen. Als je een factuur terug moet zoeken heb je dat dus snel gedaan!
  2. Facturen kunnen dankzij online facturering sneller verzonden worden en de kans dat ze sneller betaald worden is dus ook groter. Je hebt hierdoor ook beter zicht en grip op je eigen inkomsten.
  3. Kies je voor online facturering, dan heb je minder kans op fouten. De BTW kan dan namelijk automatisch berekend worden voor je en zo voorkom je dat je zelf rekenfouten maakt. Aan de hand van rapportages heb je dankzij de online facturering meteen inzicht in welke facturen er nog open staan en welke klanten te laat zijn met betalen. Je kunt dan herinneringen sturen en zo heb je sneller je betalingen binnen.
  4. Als je tijd en geld wil besparen, dan is online facturering een goede keuze. Als je namelijk alles online stuurt, hoef je maar een keer de klantgegevens in te voeren en deze worden vervolgens in het online factureringsysteem opgeslagen.

Wanneer je voor een CRM systeem kiest is het goed om te kijken of deze ook de mogelijkheid biedt om te factureren. Een CRM systeem met een ingebouwd facturatiesysteem zal je veel tijd en geld besparen.